Tineke

Myn namme is Tineke Dijkstra. Ik bin; Liedster op de BSO;
Troud, mem en beppe. Ik mei graach; Fytse (hast altyd nei it wurk); Kuierje mei ús hûn Fenne; Nifelje efter de naaimasjine; Dit mei lapkes, jern ensfh.; Oerstekke nei it moaije Flylân en dêr kampeare; Lêze, foaral by ús tinte.

Anke

Hallo allemaal, Ik ben Anke Wierstra. Geboren in het jaar ‘92 in Franeker. Toen ik 5 jaar werd, zijn wij verhuisd naar Burgum en daar ben ik verder opgegroeid. Nu woon ik samen met mijn vriend Sietse en onze poes Kyra in Rottevalle. Ik heb de opleiding MBO onderwijsassistent afgerond en ik heb een tijdje de PABO gedaan. Ik kwam er, naar mate de opleiding vorderde, achter dat dit helaas toch niet was wat ik wilde. Wat was het fijn dat juist op dat moment ‘t Krobbehiem op mijn pad is gekomen. Mijn vrije tijd breng ik graag thuis door. Ik ben wat dat betreft een echte huismus. Daarnaast vind ik het fijn om te winkelen, af te spreken met familie en vrienden en te knutselen en/of spulletjes op te knappen. Sinds mei ‘20 werk ik nu als BSO leidster op ‘t Krobbehiem. Ik geniet ontzettend van het werken met kinderen en vind het ontzettend leuk om activiteiten te organiseren voor en met de kinderen. Ik ben ontzettend blij dat ik hier op deze mooie plek mag werken.

Demi

Mijn naam is Demi Krol, ik woon nog bij mijn ouders. Thuis hebben we een melkveebedrijf waar ik weekends soms help. In het woonhuis van de boerderij hebben we een vakantiehuis waar gasten kunnen verblijven. Ik hou er van om met vrienden af te spreken en leuke dingen te doen. Ik ben dan ook altijd in voor een feestje. In mijn vrije tijd doe ik aan schaatsen wat ik nu wat minder doe, 1 keer in de week vanwege de corona, wat ik uiteraard heel jammer vind. Naast schaatsen heb ik ook een eigen Frys paard waar ik graag op rij en af en toe mee naar les ga. Vanuit mijn stage heb ik de kans gekregen om op 't Krobbehiem te komen werken, Ik werk op de Koweblomkes en de BSO, het werk doe ik met plezier en ik geniet nog elke dag van het werk met de kinderen.

Akkie

Mijn naam is Akkie Bijlsma. Geboren en getogen in Eastermar. Ik ben getrouwd met Jan Bijlsma en heb 2 kinderen. Sietske en Simon. Al sinds 2006 ben ik gastouder en heb in de afgelopen jaren op heel veel kinderen gepast. Daarnaast ben ik 10 jaar werkzaam geweest als jeugd/jongerenwerker in de gemeente Tietsjerksteradiel (FCJT). In 2008 heb ik al een jaar aan het krobbehiem mogen proeven. Ik heb dit als een prettige werkplek ervaren, en ben dan ook erg enthousiast om vanaf 22 febr. 2021 weer aan de slag te gaan bij 't Krobbehiem.