Tineke

Myn namme is Tineke Dijkstra. Ik bin; Liedster op de BSO;
Troud, mem en beppe. Ik mei graach; Fytse (hast altyd nei it wurk); Kuierje mei ús hûn Fenne; Nifelje efter de naaimasjine; Dit mei lapkes, jern ensfh.; Oerstekke nei it moaije Flylân en dêr kampeare; Lêze, foaral by ús tinte.

Anke

Hallo allemaal, Ik ben Anke Wierstra. Geboren in het jaar ‘92 in Franeker. Toen ik 5 jaar werd, zijn wij verhuisd naar Burgum en daar ben ik verder opgegroeid. Nu woon ik samen met mijn vriend Sietse en onze poes Kyra in Rottevalle. Ik heb de opleiding MBO onderwijsassistent afgerond en ik heb een tijdje de PABO gedaan. Ik kwam er, naar mate de opleiding vorderde, achter dat dit helaas toch niet was wat ik wilde. Wat was het fijn dat juist op dat moment ‘t Krobbehiem op mijn pad is gekomen. Mijn vrije tijd breng ik graag thuis door. Ik ben wat dat betreft een echte huismus. Daarnaast vind ik het fijn om te winkelen, af te spreken met familie en vrienden en te knutselen en/of spulletjes op te knappen. Sinds mei ‘20 werk ik nu als BSO leidster op ‘t Krobbehiem. Ik geniet ontzettend van het werken met kinderen en vind het ontzettend leuk om activiteiten te organiseren voor en met de kinderen. Ik ben ontzettend blij dat ik hier op deze mooie plek mag werken.

Akkie

Mijn naam is Akkie Bijlsma. Geboren en getogen in Eastermar. Ik ben getrouwd met Jan Bijlsma en heb 2 kinderen. Sietske en Simon. Al sinds 2006 ben ik gastouder en heb in de afgelopen jaren op heel veel kinderen gepast. Daarnaast ben ik 10 jaar werkzaam geweest als jeugd/jongerenwerker in de gemeente Tietsjerksteradiel (FCJT). In 2008 heb ik al een jaar aan het krobbehiem mogen proeven. Ik heb dit als een prettige werkplek ervaren, en ben dan ook erg enthousiast om vanaf 22 febr. 2021 weer aan de slag te gaan bij 't Krobbehiem. ​

Anne

Anne

​Mijn naam is Anne de Vries. Sinds oktober 2022 mag ik werken bij kinderopvang 't Krobbehiem. Ik ben werkzaam op de Krobkes, de Koweblomkes en op BSO de Pinken. Ik vind het belangrijk dat kinderen zich veilig voelen bij de opvang. Samen met de kinderen onderneem ik graag activiteiten zoals buiten zijn, boekjes lezen en knutselen. Op die manier kan ik een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de kinderen. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om buiten bezig te zijn. Ook ben ik veel op het volleybalveld en in de sportschool te vinden.

Dieuwke

Ik ben Dieuwke de Vries. Ik woon samen met mijn vriend Bart, onze Franse bulldog Abe en ik ben sinds 16 april 2020 trotse moeder van onze dochter Yfke Marije. Sinds kinds af aan heb ik veel affiniteit met kinderen, maar hier had hier tot nu toe nog niet mijn beroep van gemaakt. Ik paste vroeger altijd op mijn 3 voormalige buurjongens vanaf de babyleeftijd totdat ze rond de 10/11 jaar waren. Hier heb ik veel geleerd en kennis opgedaan. Ik heb vanaf mijn schoolperiode tot nu in de gehandicaptenzorg gewerkt. Ik ben sinds 16 augustus 2021 werkzaam bij ’t Krobbehiem en oh wat ben ik ontzettend gelukkig dat ik deze stap heb genomen, maar ook dat ik deze kans heb gekregen! Mijn pake was vroeger melkveehouder, hier ben ik dan ook mee opgegroeid en maakt het werken bij ’t Krobbehiem nog leuker omdat ik hier vanaf jongs af aan affiniteit mee heb. Ik werk op de Koweblomkes en bij de pinken (BSO), ik vind deze afwisseling erg leuk omdat je met allerlei leeftijden te maken krijgt. Ik vind het belangrijk om de kinderen een veilige en vertrouwde omgeving te bieden, waarin ze zich op hen eigen tempo kunnen/mogen ontwikkelen en leren. Ik breng graag tijd door met mijn gezin en daarnaast vind ik het erg leuk om er op uit te gaan. Dit kan naar de stad zijn om te gaan shoppen maar naar een mooi natuurgebied rijden om daar te gaan wandelen vind ik ook echt genieten!